Victor Ponta, audiat la Parchet în dosarul Kovesi

Politic

Victor Ponta a ajuns la Parchetul General cu puţin timp după ora 9:00 pentru a fi audiat la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie.

„Am fost citat ca martor, din fericire. Am fost citat joi. (…) Nu o să mint pentru nimeni, niciodată”, a declarat Victor Ponta. Întrebat dacă este audiat în calitate de „victimă” a Laurei Codruţa Kovesi, a replicat: „Nu sunt deloc o victimă”, potrivit news.ro.

Tot vineri este aşteptată la audieri şi Laura Codruţa Kovesi. Fosta şefă DNA a fost citată la Secţia de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General pentru a fi audiată ca suspect într-un dosar privind fapte de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. 

Joi seară, Sebastian Ghiţă a confirmat că a fost audiat în cazul plângerii depuse împotriva fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi şi că a prezentat procurorilor toate probele pe care le deţine, inclusiv fotografia făcută acesteia la el în cramă. El precizat că va face publice fotografiile şi înregistrările video în care apare Kovesi după ce ancheta în acest caz se va finaliza. De asemenea, a spus că a indicat procurorilor 10 martori în sprijinul acuzaţiilor sale şi că le-a prezentat acestora şi nişte mailuri.

Tot joi seară, a făcut declaraţii cu privire la Kovesi şi fostul ministru al Turismului. Elena Udrea, care a afirmat că „începe să vină vremea normalităţii”, urându-i acesteia ” Bun venit în „clubul penalilor”. Udrea a susţinut că ea şi familia sa, dar şi alţi politicieni şi oameni de afaceri, i-au oferit fostei şefe DNA cadou bijuterii şi poşete, a căror valoare depăşea 200 de euro, ceea ce înseamnă că fosta şefă DNA ar fi fost obligată să le declare.

Sebatian Ghiţă a anunţat în 9 decembrie că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fosta şefă a DNA a fost reclamată de Ghiţă la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor. Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea fostului director al FNI Nicolae Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *