Tartă cu mere – Super delicioasă

Retete Culinare

Preparare: 20min * Gătit: 40min * Dificultate: redusă * Pentru 4-6 persoane

Ingrediente:

  • 5 mere,
  • 2 ouă,
  • 100 ml lapte și 25 g de unt topit,
  • 75 g făină,
  • 60 de grame de zahăr,
  • 5 g de bicarbonat de sodiu,
  • o lingurita de scortisoara rasa,
  • sare,
  • untul să acopere forma

Metoda de preparare:

Se amestecă ouăle, sarea și zahărul până se dublează volumul și se deschide culoarea se adaugă untul topit și se amestecă bine, de jos în sus, cu o lingura sau un pamatuf, apoi se pune laptele, se amestecă cu atenție și în final faina cu praful de copt si scortisoara si se amesteca cu atenție. Mere bine curațate, se taie o felii foarte subțiri se adaugă imediat se amestecă până când și feliile sunt complet acoperite cu aluat .

Se ia o tavă rotundă, în mod ideal, cu un fund detașabil, cu diametrul de 20 cm, se unge cu unt sau se pune hârtie de copt, turnați compoziția in tavă la nivel cu atenție. Puneți plăcinta într-un cuptor preîncălzit la 180 ° C timp de 40 minute sau până la rumenirea uniformă. Scoateți din cuptor, lăsați sa se raceasca in tigaie timp de aproximativ 20 de minute, apoi taiați-o felii. Presarați cu zahăr vanilat sub formă de pudră sau puteți servi cu puțină înghețată de vanilie.

Notă:

Puteți înlocui, de asemenea, merele cu aproape orice fruct. Deasupra aluatului puteți așeza diferite fructe pentru a da o notă estetica frumoasca tartei dar si un gust mai bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *