Tabuleth (rețetă asiatică)

Retete Culinare

Preparare: 15 minute * Dificultate: Scăzută * Face 4 porții

Ingrediente:

  • 500g bulgur (un tip de grau
  • 4 roșii coapte
  • 2 cepe
  • 1 castravete
  • 2 cuișoare de usturoi
  • 1 lămâie mare
  • 2 stropi de menta proaspata
  • 1 buchet de patrunjel sau coriandru
  • 3 linguri ulei de măsline extra virgin
  • sare

Metoda de preparare:

Așezați bulgurul într-un castron. Adăugați 600 ml apă sărată rece și lăsați să stea timp de 2-3 ore. Când sa umflat considerabil, se pune într-un bol de salată. Coaceți și tăiați în bucăți roșiile, apoi adăugați peste bulgur.  Spălați menta și patrunjelul (sau coriandrul), uscați și tocați . Puneți peste bulgur. Adăugați suc de lamaie și ulei, puneți sare și amestecați bine. Lăsați salata timp de 30 de minute în frigider înainte de servire.

Notă:

Această salată proaspătă de vară, rafinată și foarte ușor de pregătit, este răspândită aproape oriunde în Africa de Nord, Turcia și Armenia. Ea este foarte gustosa. Bulgur – în formă asemănătoare cu boabele grâu sau cum ar fi couscous, bulgurul se cultivă, grâul dur se recolteaza și se prefierte, apoi se usucă și se sfărâmă. În funcție de modul în care este folosit, bulgurul poate fi mâncat. Cu un gust rafinat, este folosit în diferite țări din Est și din Balcani. Bulgurul este foarte des folosit, cu excepția salatelor sau în supe, poate fi folosit pentru principalele feluri de mâncare uscate. In Turcia este pregătită o rețetă faimoasa si anume vinete umplute cu bulgur.

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *