Relatia Cu Persoana Iubita poate fi mai buna decat crezi!

LifeStyle

Înainte de a renunța, căutați motivele care ar putea să vă salveze de la a lăsa accidental o relație extraordinară. Știința relațiilor sugerează că problema este că oamenii tind să supra-accentueze negativul și să-și aprecieze pozitiv poziția atunci când se uită la partenerii lor romantici.

Dacă ați putea construi o relație perfectă, cum ar arăta? Poate cel mai important, cum se întâmplă o relație actuală? Așteptările pentru relațiile de astăzi sunt mai mari decât oricând. Acum că relațiile sunt o alegere, mediocritatea nu este acceptabilă. E tot sau nimic, și nimeni nu vrea să se stabilească. Secretul evitării soluționării pare simplu: au standarde ridicate și cer doar cele mai bune. Cercetătorii se referă la persoanele care sunt mai bogate decât alții și doresc întotdeauna cea mai bună opțiune posibilă ca maximizatori. Omologii lor sunt satisfăcători – cei satisfăcuți odată ce calitatea depășește un prag minim de acceptabilitate. Pentru ei, „destul de bun” este perfect. Atâta timp cât relația lor depășește valorile predeterminate de referință pentru „calitate înaltă”, satisfacatorii sunt mulțumiți.

Personele care exagereaza vor tinde să epuizeze toate opțiunile și să exploreze multe posibilități pentru a-și asigura partenerul perfect. S-ar putea să credeți că sună ideal, chiar nobil, aproape ca bunul simț. Dar sunt niște dezavantaje ascunse. Spuneți-i mitul maximizării, deoarece cercetarea relevă faptul că maximizatorii raportează mai mult regret și depresie și se simt amenințați de alții pe care îi percep ca fiind mai buni. Maximizatorii au, de asemenea, experiență de sine scăzută și mai puțin optimism, fericire și satisfacție de viață. Și preferă decizii reversibile sau rezultate care nu sunt absolute sau finale. Vedeți problema? În relațiile pe termen lung, oamenii tind să preferă mai mult o abordare „până la moarte fă-ne parte” decât o tactică „până când găsesc ceva mai bun”. În general, implicarea pentru relația dvs. este clară: căutarea continuă a perfecțiunii ar putea fi bine pentru o mașină, dar în relația dvs. poate duce la lipsa de a recunoaște relația cu adevărat grozavă care este chiar în fața dvs. pentru ceea ce este. Standardele imposibil de ridicate pot face o relație excelentă să pară medie. De asemenea, puteți subevalua relația dvs. prin faptul că sunteți prea rapid pentru a identifica imperfecțiunile, pentru a observa negativul și pentru a găsi probleme. Vinați ceea ce psihologii numesc părtinire negativă, care este o tendință de a acorda atenție aspectelor negative sau negative ale unei experiențe.

Cu alte cuvinte, atunci când relația ta merge bine, nu se ia in considerare. Dar problemele? Ele vă captează atenția. Fragmentările, comentariile insensibile, treburile uitate, greșelile și inconvenientele – toate se remarcă pentru că se abat de la status quo-ul fericit ușor de trecut. Această tendință este atât de pronunțată încât, atunci când o relație nu are probleme majore, cercetările sugerează că oamenii îngroșă mici probleme în cele mai mari. Mai degrabă decât să fim recunoscători pentru calmul relativ, oamenii produc probleme în care nu există vreodată anterior.

Ați putea fi cel mai rău dușman al tău, fără să-l realizați. Este timpul să recalibrați. Cheia este separarea criticilor de cele inconsecvente pentru a distinge problemele minore de problemele reale. Identificarea adevăraților agenți de tranzacționare vă va permite să vă salvați energia pentru probleme reale și să permiteți lucrurilor minore să dispară pur și simpl

Există cu siguranță suparari care pot deveni pauze în alte relații, în general, sănătoase. Iar dacă partenerul tău nu te respectă, te doare sau te abuzează, acestea sunt comportamente care nu ar trebui ignorate și ar trebui să încheie pe bună dreptate relația ta. Într-un studiu ulterior, cercetătorii au cerut participanților să ia în considerare atât agenții de tranzacționare, cât și cei care au încheiat tranzacții – adică, calitățile care sunt deosebit de atractive. Atunci când se stabilește dacă o relație era viabilă, s-a dovedit că agenții de tranzacționare au avut o greutate mai mare. Poluarea negativității se lovește din nou. Faptul că oamenii tind să se concentreze mai mult asupra spărgătorilor decât asupra factorilor de decizie este o dovadă suplimentară că nu acordăm suficientă credință unor aspecte ale relației noastre. Pentru a vă ajuta să apreciați mai bine calitățile bune ale partenerului dvs., luați în considerare calitățile pe care persoanele le consideră cele mai de dorit într-un partener de căsătorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *