Ragoût de pui

Retete Culinare

Preparare: 20 minute * Timp de gătire: 45 minute * Coacere: 10 min * Dificultate: Scăzut * Face 4 porții

Ingrediente:

  • 1 pui,
  • 6 cuișoare mari de usturoi,
  • sos de roșii 200 ml
  • 75 ml de vin alb demisec
  • 150 ml supă de legume / apă caldă • sare și piper
  • ½ linguriță piper boabe
  • 1 lingurita de zahar
  • 4 linguri de floarea-soarelui / ulei de măsline
  • 1 lingură de pătrunjel tocat

Metoda de preparare:

Porționați puiul, spălați bucățile obținute, îndepărtați foarte bine și presărati cu sare pe toate părțile.
Încălziți uleiul într-o cratiță și adăugați bucăți mai mari de pui.
Se prăjește la foc mediu până se rumeneste pe ambele părți (aproximativ cinci minute pe fiecare parte).
Adăugați vinul alb și, odată complet evaporat, puneți patru cuișoare de usturoi, curățate și tocate; Se amestecă.

După aproximativ un minut, puneți sosul de roșii amestecat cu 150 ml supa de legume sau apă caldă și o linguriță de zahăr, piper și piper măcinat.
Dati la foc mai mic și acoperiți tava cu un capac.
Lasati la foc mic 45 de minute sau până când sosul este redus la jumătate.
Cu 2-3 minute înainte de a opri focul, adăugați două cuișoare de usturoi, decojite și tăiate, amestecați.
Serviți cu cartofi piure și patrunjel proaspăt tăiat.

Notă:

Eu personal adaug 300ml de sos de roșii pentru că îmi place să simt un gust mai intens de rosie, recomand să încercați dacă sunteți îndrăgostit de sosul de roșii.
De asemenea, pentru cei care preferă feluri de mâncare mai picante, recomand să adăugați o linguriță de piper, pe lângă faptul că ofera acestui preparat o aromă mai amețitoare.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *