Pui marinat cu iaurt

Retete Culinare

Pregătirea: 30min * Roasting: 10min * Dificultate: redusă * Pentru 4 persoane

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui feliat,
  • 200 de grame de iaurt,
  • 30 g de parmezan ras,
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingurița de coaja de lamaie rasă,
  • 150 de grame de pesmet,
  • 100 ml de pesmet de ulei de arahide.

Metoda de preparare:

Puneți feliile de piept de pui într-un castron. Separat, amestecați iaurtul, coaja de lămâie rasă, piperul proaspăt măcinat și sarea. Se adaugă amestecul obținut pe feliile de pui și se amestecă până se acoperă complet. Acoperiți vasul cu folie de plastic și puneți mâncarea în frigider timp de aproximativ o oră.

Într-un castron amestecați pesmetul și parmezanul. Se scot feliile de pui din marinată si se amestecă în amestecul de pesmet si parmezan pe ambele părți până se astupa complet.

Prajiți-le într-o tigaie , în ulei, la foc mic, aproximativ între 4 și 5 minute pe fiecare parte, sau până când se rumenesc uniform. Acestea sunt foarte gustoase cu cartofi și o salată de varză roșie, dacă nu aveți varza rosie, varza verde este de asemenea foarte buna.

Marinata o turnati la final peste bucațile de pui rumenite, puteți servi cu o garnitura de cartofi fierți.


Notă:

Această rețetă este una dintre cele mai ușoare și cu un timp foarte scurt de pregătire.

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *