Pui Cordon Bleu

Retete Culinare

Pregătire: 30min * Coacere: 14min * Dificultate: redusă * Servire: 6 porții

Ingrediente:

  • 6 felii de piept de pui,
  • 6 felii de sunca,
  • 6 felii de felii de branza,
  • 2 ouă medii,
  • pesmet,
  • făină
  • 100 ml de ulei de arahide,
  • sare,
  • piper

Metoda de preparare:

Taiați pieptul de pui în șase felii subțiri, aplatizațil până cand ajunge la o grosime de aproximativ 1 cm. Puneți peste jumătatea fiecarărei bucati de carne de pui câte o felie de șuncă și o felie de brânză. Acoperiți umplutura cu cealaltă jumătate a unităților. Într-o farfurie puțin adâncă, se adaugă sare și piper si se face un amestec care va fi dat peste rulourile care v-au iesit.

În două farfurii separate puneți făină și pesmet. Treceți fiecare cordon-bleu, pe ambele părți, mai întâi prin făină, apoi din nou și, în cele din urmă, prin pesmet. Se prajesc în ulei fierbinte, 5-7 minute pe fiecare parte, la foc mediu. Când se rumenesc, se scoat din tigaie și se pune într-o tava care va fi acoperită cu hârtie de bucătărie sau folie de aluminiu. Serviți fierbinte, dar sunt foarte delicioase și reci.

Notă:

Pentru o aromă unică, putem înlocui brânza, cu brânză gorgonzola ușoară sau picantă. Această brânză are proprietatea de a da un gust deosebit mâncarii.

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *