Pui a la Diavola

Retete Culinare

Pregătire: 30 de minute * Gătit: 50min Dificultate: Medie * Pentru 4 persoane

Ingrediente:

  • 1 pui întreg,
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingurita suc proaspat de lamaie,
  • ¼ linguriță fulgi,
  • sare,
  • piper
  • 4-5 picaturi de sos Tabasco.

Metoda de preparare:

Îndepărtați gura și gâtul de pui, spălați bine.
Despicati pieptul în două (ca și cum am deschide o carte). Asezati puiul pe o placă de tăiere, partea despicata în jos, și aplatizati foarte bine.

Se amestecă ulei, suc de lămâie, fulgi de chili, sare și piper proaspăt măcinat la gust și dacă doriți una sau două picături de sos Tabasco. Ungeti bine puiul pe ambele părți, cu emulsia rezultată. Puneti tigaia la foc, adaugati o linguriță de ulei de măsline și puneți puiul tăiat în contact cu grătarul fierbinte.
Puneți un capac peste peste pui mai mic decat tigaia, acoperiți și puneți o greutate (mortar de piatră, vas sau plin și greu conservat).

Tineti la foc mediu timp de 50 de minute. În timp ce gătiți, răsuciți puiul de pe o parte la fiecare 10 minute. Când puiul are o culoare maro auriu, stingeți focul și serviți puiul fierbinte cu un vas de cartofi sau legume sezoniere.
De obicei, prefer să folosesc ciuperci proaspete, sunt foarte gustoase și vor da o notă delicioasă rețetei.

Notă:

Sosul Tabasco este foarte picant, deci nu vom folosi mai mult de 4-5 de picături.
Această rețetă cu pui este foarte gustoasă este foarte simplă și poate fi pregătită ușor într-un timp foarte scurt și va puteti bucura de ea cu familia sau prietenii.
Această rețetă este una dintre favoritele mele și de obicei o gătesc o dată pe săptămână.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *