Poliţia Rutieră Tulcea desfăşoară acţiuni pe raza județului.

Jud. Tulcea

Poliţia Rutieră Tulcea va desfăşura acţiuni pe raza județului în perioada 04 – 10.03.2019, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.


Poliţia Rutieră Tulcea arata din datele statistice că, în perioada 01.01. – 28.02.2018, pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Tulcea s-au produs 6 accidente rutiere grave (la fel ca în aceeași perioadă a anului trecut) soldate cu decesul unei persoane (-1 față de acceași perioadă a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 5 (+1 față de acceași perioadă a anului trecut).

Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere au fost: viteza (în cazul a 2 accidente), abateri bicicliști (1 accident), neacordare prioritate vehicule ( 1 accident).

Obiectivele acțiunii sunt: creşterea vizibilităţii poliţiei rutiere, prin prezenţa activă a polițiștilor. Vor actiona pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat din mediul rural și urban. Combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului. Combaterea conducerii pe drumurile publice a celor care nu dețin permis de conducere. Respectarea regimului legal de viteză; combaterea deplasării neregulamentare a pietonilor pe drumurile publice; respectarea normelor rutiere de către bicicliști, pietoni și căruțași .

Datele in care se vor organiza filtre in oras si județ.

În zilele de miercuri (06.03.2019), vineri (08.03.2019) și duminică (10.03.2019). Poliţia Rutieră Tulcea va acționa pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză. Iar în zilele de luni (04.03.2019) joi (07.03.2019) și  sâmbătă (09.03.2019), polițiștii vor acționa în vederea depistării și sancționării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice, sub influența alcoolului.

În ziua de marți (05.03.2019),  structurile de poliție rutieră și ordine publică vor acționa pe linia depistării și sancționării abaterilor săvârșite de pietoni, bicicliști și căruțași. Respectiv, pentru sancționarea prezenței/ deplasării neregulamentare a pietonilor/bicicliștilor/căruțașilor pe drumurile publice. Dar și pentru combaterea nerespectării normelor rutiere privind traversarea drumului public de către pietoni.

Tulceni va sfatuiesc sa va ganditi de doua ori inainte de a incalca legea rutiere. Filtrele de politie vor fi dese, la ore diferite si in locatii diferite.

Actiunea de combatere a accidentelor este comuna si se are loc pe tot teritoriul dobrogei. Serviciur Rutier Constanta impreuna cu IPJ Tulcea si IPJ Ialomița au demarat această acțiune.

Citeste si: Poliția Rutieră Constanța organizeaza acțiuni pe raza județului.

1 thought on “Poliţia Rutieră Tulcea desfăşoară acţiuni pe raza județului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *