Orașul Tulcea acoperit de funingine din cauza incendiilor din Delta Dunarii!

Jud. Tulcea Știri Dobrogea

O suprafată de aproximativ șapte hectare a fost aferctata de focul intens care a izbucnit în Delta dunării în aporpierea localitatii Malcoci. Astăzi in jurul orei 14, detasamentul de pompieri din Tulcea a fost solicitat în vederea intervenirii asupra incendiului de mari proporții.

Opt subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de muncă operativă lucrează neîncetat pentru a împiedica apropierea incendiului de o fermă din apropiere.

Din cauza vântului și a terenului variat, incendiul a cuprins și o suprafață de peste o mie de metri pătraţi de vişă de vie. A mai fost adusa la fața locului înca o autospeciala de stingere cu apă și spumă și o autospecială de muncă operativă.

Rezidurile de funingine care au generate în urma arderii stufului au fost luate de vânt şi au căzut peste oraşul Tulcea. La fel s-a mai întâmplat şi zilele trecute, după ce in acelasi mod s-a dat foc vegetaţiei de pe câteva hectare, localizate peste Dunăre, în aproapierea suburbiei Tudor Vladimirescu.

Oamenii din zonele afectate de foc spun că focul este pus intenţionat de către persoane încă neidentificate, pentru regenerarea vegetației din zonă.

Aceste persoane care cred ca sunt bine intentionațisi produc aceste incendii, nu fac altceva decât sa puna in pericol fauna Deltei Dunarii! Autoritațile roaga populația sa anunte orice acțiune suspecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *