Incredibil: Au cerut certificat de deces si au primit certificat de nastere !!!

Șocant

Situaţie incredibilă si nemaintalnita într-o localitate din judeţul Dolj. Rudele unei bătrâne care tocmai decedase,au cerut eliberarea unui certificat de deces , au primit de la primăria din comună certificat de naştere… în loc de deces, pentru femeia abia trecută in lumea de apoi. Apropiații bătrânei trecutra in nefiinta s-au facut apoi de ras, când au mers să obțină ajutorul de înmormântare. Nu au putut sa creade cand au citit mai bine ce scrie pe certificatul de deces.

Conform CanCan.ro: Incidentul nefericit s-a petrecut la sfârşitul lunii ianuarie în comuna doljeană Brabova. La câteva zile după decesul unei bătrâne de 85 de ani din localitate, rudele femeii au mers la Primărie să ceară funcţionarilor să întocmească certificatul de deces, necesar pentru obţinerea ajutorului de înmormântare.S

Incidentul nefericit s-a petrecut la sfârşitul lunii ianuarie în comuna doljeană Brabova. La câteva zile după decesul unei bătrâne de 85 de ani din localitate, rudele femeii au mers la Primărie să ceară funcţionarilor să întocmească certificatul de deces, necesar pentru obţinerea ajutorului de înmormântare.

„Mă băiatule, femeia asta ori a murit, ori s-a născut?”

Rudele bătrânei și-au dat seama de greșeala Primăriei abia când au mers să încaseze ajutorul de înmormântare

„Am mers la primărie şi am cerut certificatul de deces. Cum eram noi supăraţi, nici nu ne-am mai uitat să vedem ce ne-au dat de la primărie şi am decis să mergem la Casa de Pensii să luăm ajutorul de înmormântare. Când s-au dus acolo ca să facă dosarul pentru ajutorul de înmormântare, doamna respectivă s-a apucat să lucreze. Când a ajuns la certificat, a început să-i zică: «Bă băiatule ce-mi aduseși tu aici?» «Doamnă, păi certificatul de deces al lu’ mamaie». «Păi, mă băiatule, femeia asta ori a murit, ori s-a născut?» „,  povestește Ionica Lungu,  fiica decedatei.

„A fost o greşeală pe care tot eu am îndreptat-o”

Când au văzut greşeala, rudele s-au întors la primărie şi au cerut explicaţii. Secretara şi-a recunoscut vina şi a eliberat alt certificat, de data asta de deces.

„A fost o greşeală. Nu am încălcat nicio lege. A fost o greşeală, da. Am, recunoscut-o, a fost o greşeală pe care tot eu am îndreptat-o”, a spus Mirela Busduceanu, secretara primăriei. Aceasta însă nici măcar nu şi-ar fi cerut scuze familiei îndoliate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *