Fa-ti o afacere la tara cu bani de la Stat. Idei afaceri.

Economic

Toti cei care doresc sa afle o idee de afacere la țară cu fonduri europene, care să nu fie în domeniul agricol, si pentru care sa nu fie nevoie de hectare de pamant ar trebui sa stie ca exista Submăsura 6.2 – Înființare activități neagricole, cuprinsă în Programul Național pentru Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Acest program are ca scop să-i încurajeze pe cei care au idei de afaceri la țară să înceapă o afacere chiar și cu cateva mii de lei.

Pot obtine fondurile europene tote persoanele care au o idee de afacere la tara, fermieri sau membri ale unei gospodarii agricole, sau chiar persoane simple, care vor sa isi inceapa activitatea prin formarea unei activitati non-agricole pentru prima data.

Doriti sa stiti cum se acorda aceste fonduri pentru idei de afaceri la in zona rurala?

Banii vor fi alocati in doua transe sub forma de prima: 70% din cuantumul sprijinului dupa semnarea contractului de finantare europeana si 30% ulterior doar daca au fost indeplinite conditiile de implemetare corecta a planului de afaceri fara a depasi termenul de 5 ani de la data semnarii acestui contract de finantare europeana.

Valoarea finantata este de 70.000 de euro in cazul: serviciilor medicale,activitati de productie, servicii sanitar veterinaresi agroturism. 50.000 de Euro in cazul altor activitati si servicii.

Toate informatiile necesare, privind demersurile si actele pentru o activitate la tara le puteti gasi pe site-ul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Idei de afaceri la țară. Ce poți face

Firmă de construcții.  O firma de constructii este o idee buna, investitia considerabila este in echipamentele si uneltele folosite in constructii si mijlocul de transport. dar puteti ridica usor case si diferite anexe, grajduri, magazii pentru clienti din sat, puteti sa va ocupati chiar si de amenajari interioare.

Sală de petreceri. Cea mai consistenta investitie o contituie salonul. Este nevoie de un spatiu mare, pentru a exista posibilitatea de a ridica si un cort pe perioada verii. Alege sa amenajezi si o bucătărie, aceasta reprezinta o investiție mai mare, însă și venituri mai consistente pe o perioada de timp mai indelungata.

Service auto. Daca aveti cunostinte in domeniul mecanicii auto, ar fi pacat sa nu profitati de aceste fonuri si sa va deschideti propiul service auto, este una dintre cele mai bune idei de afaceri, mai ales ca odata cu timpul numarul autovehicolelor din romania creste constant. V-ar fi foarte usor sa va si deplasati acasa la consateni, pentru o interventie mecanica, in cazul in care e nevoie de acest lucru.

Pompe funebre. Este o afacere care nu necesita multa investitie si este mai mult decat probabil ca oamenii din sat sa vina la dumneavoastra in detrimetul deplasarii la oras pentru procurarea materialelor in cazul nefericit in care cineva trece la viata de apoi. Aceasta afacere se poate mentine usor cu un numar de 1-2 angajati.

Cabinet veterinar. Aceasta afacere ar putea fi una dintre cele mai profitabile in mediul rural , mai ales ca existenta animalelor e indispensabila, Investitia in medicamente este ridicata dar cu siguranta profitul nu va urma sa apara in cel mai scurt timp.

Speram ca acest articol va fost de folos si va va indruma spre alegerea corecta. Succes in viata si afaceri !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *