CORONAVIRUS – întâmplare sau ARMA Biologica??

General Șocant

Teoriile conspiraționale despre originile coronavirusului au fost dezvaluite Există zvonul că coronavirusul a început într-un laborator chinez. Și nu a fost un consens științific.

Semnele conform cărora focarul de coronavirus din Statele Unite ar putea spirala într-o problemă la scară mai mare cresc.

Numai în statul Washington, cazurile s-ar putea umfla rapid între 64.000 și 250.000 dacă nu sunt luate și urmate măsuri de protecție, potrivit guvernului Jay Inslee. „1 ianuarie la Wuhan a fost 1 martie la Seattle”, a declarat recent STAT biologul de calcul Trevor Bedford, referindu-se la orașul chinez unde a apărut virusul și a început să infecteze rapid oamenii

. Deciziile oficiale și locale ale sănătății publice și persoanelor fizice iau acum – testarea mai multor persoane cu simptome, informarea publicului despre riscuri, izolarea bolnavilor și instituirea măsurilor de distanțare socială precum anularea evenimentelor – sunt cruciale. La fel și viteza cu care le execută.

Cum evenimentele anulate și auto-carantinele salvează vieți, într-un grafic Acesta este un moment de make-or-break în care cazurile americane rămân relativ scăzute și dispersate sau explodează în săptămânile următoare, așa cum s-a întâmplat la Wuhan în ianuarie.

Între timp, pe Fox News și pe social media, o teorie periculoasă a conspirației despre originea crizei de sănătate nu va muri. Există două versiuni principale ale zvonului și au un fir comun: faptul că coronavirusul, SARS-CoV-2, are originea într-un laborator de cercetare la nivelul 4 (cel mai înalt nivel de biosiguranță) din Wuhan.

Într-o versiune a zvonului, virusul a fost conceput în laborator de către oameni ca bioweapon. Într-o altă versiune, virusul a fost studiat în laborator (după ce a fost izolat de animale) și apoi „scăpat” sau „scurs” din cauza unui protocol de siguranță slab.

Institutul de Virologie Wuhan este un loc real, iar originea exactă a noului coronavirus este încă un mister, cercetătorii luând cursă de când focarul a început să-și dea seama. Dar deja, virologii care au analizat genomul și bolile infecțioase experți care studiază coronavirusurile spun că au suficiente dovezi că virusul este complet nou și provenit din natură. Un grup mare dintre aceștia, citând analize ale genomului din mai multe țări, au afirmat recent în The Lancet că virusul își are originea în animale sălbatice.

Apariția virusului în același oraș cu unicul laborator de biosiguranță din China, nivelul 4, se dovedește că este o coincidență pură. Afirmațiile conspirative despre laboratorul Wuhan circulă pe știri prin cablu și pe social media Înainte de a începe să deblocăm, să notăm cine răspândește zvonuri despre originile virusului.

În primul rând, mai multe pundit-uri și politicieni conservatori americani – cunoscuți în mod regulat prostii (și bash China) – au politizat zvonul în bioweapon de săptămâni întregi. „Probabil este un experiment de laborator ChiCom, care este în proces de a fi armat”, a declarat gazda de pe dreapta și destinatarul Medaliei Prezidențiale a Libertății, Rush Limbaugh, despre virusul din 24 februarie. Senatorul Tom Cotton (R-AR) a sugerat în mod repetat în fața Congresului și a Fox News că virusul ar fi putut veni de la laborator.

Zvonuri similare au apărut și pe forumurile online din China. South China Morning Post, pe 20 februarie, a deconectat încă o zvon despre virusul care a scăpat din laboratorul din China:

Mai multe zvonuri s-au rotit online în weekend, de această dată că cercetătorul [Institutului de Virologie al Wuhan], Chen Quanjiao, l-a raportat pe șeful institutului, Wang Yanyi, susținând că „a vândut animale experimentale” pe piața animalelor vii și a fructelor de mare și că „a scurs virus ”din laborator.

Dar Chen a negat afirmația, spunând că este supărată că numele ei fusese folosit pentru fabricarea informațiilor. „Zvonurile recente despre institut au afectat cercetătorii în timp ce încearcă să abordeze probleme cheie”, a spus Chen într-un comunicat.

Dovezile științifice care resping aceste zvonuri contează deoarece teoria conspirației ar putea persista și submina încrederea în autoritățile de sănătate publică în acest moment critic. După cum a transmis Washington Post duminică, zvonul potrivit căruia virusul provine dintr-un laborator chinez este unul dintre motivele pentru care locuitorii unui județ Alabama sunt în prezent neîncredințați și neîncrezători în ceea ce privește răspunsul la Covid-19 în statul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *