Ciambota – Sănătate Italiană

Retete Culinare

Pregătirea: 30 de minute * Timp de gătire: 40 de minute * Dificultate: Scăzut * Face 4 porții

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 2 roșii coapte
  • 2 cartofi
  • 2 tulpini de telina
  • 1 ardei iute
  • 1 ceapă roșie
  • 100gr măsline verzi picante
  • 3 linguri ulei de măsline extra virgin
  • 1 piper sare

Metoda de preparare:

Spălați vinetele și tăiați capetele, apoi tăiați-le în felii groase și lăsați-le să se scurgă timp de 30 minute în sare. Clătiți și tăiați în cuburi.
Curățați ardeiul, scoateți semințele și tăiați-l în bucăți.
Cartofii se spală, se curață de coajă și se taie felii nu foarte groase. Se încleiază țelina, se spală și se taie felii.  Apoi coaceți roșiile, decojiți-le și tăiați-le în cuburi. Se taie ceapa și se pune într-o cratiță cu jumătate din cantitatea de ulei și puțină apă. Se lasă puțin să se înmoaie, amestecând în mod constant.
Se amestecă plantele și măslinele tocate. Se condimentează cu sare și se adaugă ardei iute. Se fierbe aproximativ 40 de minute, amestecând ocazional și adăugând puțină apă fierbinte. La sfârșitul gătirii, puneți restul de ulei și patrunjel. Ciambotta servește caldă sau călduță

Notă:

Această specialitate este preluată din regiunea Calabria, în Italia. Este o delicatesă, în ciuda bunului gust, oferă și o stare bună de sănătate. În restaurantele din Calabria, această specialitate este una dintre favoritele vegetarienilor din regiune. Acesta este un aliment recomandat pentru petreceri în familie. În loc de patrunjel, poate fi folosit oregano. Înainte de a fi servit, puteți adăuga ouă bătute.

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *