Alertă de cod galben in Dobrogea. Vant, Lapovița, Ninsoare si Polei!

Știri Dobrogea

Specialiștii prognozează intensificări ale vântului ce vor depăși, local, la rafală 55- 65 km/h.

Avertizarea Cod galben a fost emisă în contextul în care, deja, încă de  de ieri de la ora 16.00 până astăzi la ora 13.00 este valabilă pentru județele Constanța și Tulcea o informare meteo a specialiștilor de la ANM de intensificări ale vântului, ninsori viscolite mai ales la munte și răcire accentuată.

Începând din această seară, meteorologii au emis un COD GALBEN de vreme rea pentru judeţul Tulcea, începând cu ora 16.00, valabil până sâmbătă, 23 februarie, ora 16.00.

Pe raza judeţului Tulcea se vor semnala precipitaţii sub formă de ploi, lapoviţa şi ninsoare iar vântul va atinge 55-65 km/h.

Temperaturile maxime ale zilei vor fi de maxim 7 grade, iar în cursul nopţii minimele vor atinge – 6 grade, dar din cauza vântului, valorile resimţite de corpul umanvor fi aproape duble.

Vremea se va răci accentuat, vor predomina temperaturile negative, iar în noaptea de marți spre miercuri va fi ger (temperaturi minime sub -10 grade) în nordul, nord-estul, centrul țării, local în sud și pe arii mai restrânse în rest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *