10 ani a muncit din greu in strainatate. În Romania a pierdut 200.000 euro in doar 6 luni!

General

10 ani de muncă are Florin in stainatate, a muncit din greu ca să stranga banii pentru visul său si a pierdut tot in doar 6 luni. El este unul dintre cei mulți care au plecat în străinătate departe de parinți prieteni si persoanele iubite. A muncit din greu timp de 10 ani de zile și a strans ban pe ban cu gândul de a se intoarce in țara cândva. Sa își deschidă propria afacere și să ofere celor dragi o viată mai bună !

A plecat acum 10 ani din țara, cu sufletul curat si cu visul de a avea o viața mai bună.

In Ianuarie 2007 , Florin și-a luat inima în dinți si a plecat peste hotare sperând la o viața mai bună.

”Țin foarte bine minte că tot ce am luat cu mine când am plecat erau 3 perechi de pantaloni si cateva bluze indesate intr-un rucsac. ”

”M-am suit în autocar, cu direcția Madrid Spania, văzând pe fereastra autocarului lacrimile mamei curgând, Aveam 22 de ani ! Mă simțeam trist gândind ca plec din zona de confort de lâna parinți si prieteni ! Dar aveam ambiția să imi fac un trai mai bun ! Inceram sa ma îmbărbătez singur ! ”

”Trei zile am stat pe drum în autocarul acela , nu am dormit mai deloc. Ațipeam din când in când iar când ma trezeam aveam nevoie de câteva momente să îmi dau seama unde mă aflu. În primele secunde înca aveam impresia că sunt acasa lânga cei dragi. ”

Dupa trei zile de mers cu autocarul, acesta a ajuns în Madrid!

Ajuns la Madrid era asteptat de un prieten, acesta la primit la el. A început să muncească în același loc in care muncea si acesta. Mai exact la o firma de construcții.

Reușea să doarmă doar 4 ore pe noapte în primii ani.

”Am început munca imediat la firma de construcții la care muncea și prietenul meu. Mă trezeam zilnic la 5:30, mâncam , îmi pregăteam pachetul pentru la muncă și mergeam cu bicicleta aproximativ 9-10km , la ora 7 cel tarziu trebuia sa fiu la sediul firmei. Se facea împartirea pe echipe, iar la 8 trebuia deja să fim pe șantier. Munceam până la ora 17:00. Eram ambitios si imi doream sa strang cât mai multi bani pentru visul de a avea propria afacere de aceea mi-am mai luat un job.”

După 4 luni de zile m-am angajat la un al 2-lea loc de munca. Munceam ca sofer pentru un Spaniol care deținea o tarabă in piața ! Ma trezeam la 3 dimineața, mâncam și îmi pregăteam pachetul cu mâncare! Puneam totul in rucsac si coboram la piața, era aproape, cam la 300 de metri !”

”Mă suiam in masina cu Spaniolul si conduceam spre un depozit de fructe și legume aflat la 70 km distanță ! Încarcam mașina cu fructe, legume și ne întorceam din nou la piață, unde descărcam mașina. Dupa ce terminam imi luam bicicleta si la ora 7 reușeam să fiu la sediul firmei de construcții unde ramâneam pană la ora 17:00.”

”Am muncit aproape 4 ani de zile în felul acesta. Dar cu seriozitate și ambitie am învatat limba foarte bine și la firma de constructii ajunsesem sa fiu promovat a fi Șef de Echipa ! Renunțasem în a mai munci pentru spaniolul din piață. Aveam un salariu mai decent și între timp cunoscusem o fata, Elena, care urma sa îmi fie nevasta și pe care o prețuiesc foarte mult. Ea este cea care mă îndeamna sa fiu pozitiv in momentele grele. ”

10 ani a muncit, 250.000 euro era suma pe care Florin și Elena au strâns-o.

”De aici totul a devenit mai ușor și mai placut. In 2012 a venit pe lume Eva, fetița noastră. Elena se ocupa de creșterea Evei. Eu eram mai toată ziua pe santier dar aveam cea mai placuta senzație când ajungeam seara acasă. Zece ani au trecut si totul era perfect banii s-au strans ! 250.000 €.”

”Acum am decis ca era timpul sa ne intoarcem în țara, ca este timpul perfect să îmi vad visul cu ochii. Sa am afacerea mult visată! ”

România, birocrația și corupția i-a făcut viața un coșmar lui Florin !

10 ani a muncit si ajuns in România s-a apucat de ce știa mai bine. Construcții!

”Parinții mei dețineau un teren în Constanța, între Mamaia si Năvodari. Zona este un întreg șantier de construcții , vile case si blocuri rasar in fiecare luna ! Asa ca am decis sa construies un bloc P+4! ”

”Foarte mult am alergat pentru acte si autorizatii ! Fiind trimis de la o institutie a statului la alta. Am obtinut toate actele necesare de autorizare. Eram extrem de fericit cand am inceput sapaturile pentru fundatie ! ”

Acum începe adevaratul cosmar.

”Cosmar pe care il traiesc si acum. Blocul sa inaltat repede 3 etaje erau deja gata ! Eram din ce in ce mai entuziasmat. Cand intr-una din zile 2 domni, reprezentanti ai primariei vin spunandu-mi ca autorizatia de constructii mi-a fost retrasa pe motiv ca structura terenului nu suporta o cladire P+4! ”

”Nu pot sa descriu ce am simtit in acel moment!l. Doar ca nu doresc nimanui sa afle aceea senzatie ! Am incercat sa le demonstrez in acte ca s-au facit teste in prealabil si ca totul este verificat. M-am lovit de replica: “Puteti contesta in instanta” Asta am si facut ! Am mers in instanta, 2 ani au trecut de atunci si procesul se tot lungeste ! ”

”Am 200.000€ blocati intr-o cladire si tot ce pot sa fac e sa astept termenele de judecata! 10 ani de zile am muncit cu ambitie și seriozitate ! Ca să pierd totul in doar 6 luni de zile in România !”

”Chiar daca voi reusi sa imi recapat autorizatia in instanta ! Voi vinde cladirea asa cum este fara a mai investi nimic si voi pleca definitiv din Romania !”

1 thought on “10 ani a muncit din greu in strainatate. În Romania a pierdut 200.000 euro in doar 6 luni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *